PATELLA & ÖGONLYSNING

Idag var Tyson hos vetrinären och fick sin patella och ögonlysning. Allt var UA med andra ord OK.. Vetrinären tyckte Tyson var väl musklad och det är ju inte konstigt efter alla kaniner han jagat haha.. Han skötte sig bra och han gav många pussar till både vetrinär och skötare =)


CAMALIS & DOGBYTES TRÄFF

Oj oj säger jag bara... Vilken tur vi har som får medverka på ngn annans kennel träff =) HAR NU FÖRSTÅTT ATT VI ÄR "ACD" (Andeless, Camalis, Dogbytes) Vet inte om det är min fjäskighet eller husses snygghet men jag själv tror det beror på Tyson´s översexualitet på flickor som gjort att vi fått ingå i denna grupp haha... *skämt å sidor*

I fredags begav vi oss till Stenestad som ligger här i Skåne (nära Svalöv) Det var bara jag och Tyson som skulle iväg på lite semester. Natalie, husse och Boriz skulle stanna hemma och sedan komma på besök under lördagen.

Dit vägen blev lite av ett äventyr och tyvärr inte så roligt som det låter men ändå inte allt för illa.. Inte heller ngt som hindrade helgen för att bli en lyckad sådan =)

När vi väl kom fram stod tvåbenta som fyrbenta och väntade med ett glatt humör =) Inte var det bara DP´s utan även andra större raser. Superkul kul och bra för hundarna att träffa andra raser med...Efter alla hade stabiliserat sig i sina rum blev det dags för lite kvällsmat och alko till de som ville. På den biten vet vi ju att vissa inte bangar haha.. Kvällen fick vi lära känna lite nytt folk och då även dela med oss av vårt glada humör... Hundarna fick känna av varandra och där funkade det bra för de flesta.. Nu har jag ju lilla kåtbocken Tyson (ursäktar mitt ordval) Som tror han är STÖRST, BÄST OCH VACKRAST. Ja min lilla kåtbock tror att han äger alla tikar och vaktar då också dessa.. Ja det är inte lätt att vara pilsk. Det är ju bara att fråga vilken man som helst hur det känns haha... Inga bilder från denna kvällen blev det =( Inte som jag tagit i alla fall....

Upp och hoppa var det på lördagsmorgonen. För nu stod ett fullspeckat schema med aktiviteter och väntade. Men först skulle vi äta en god frukost så vi skulle kunna utföra första aktiviteten. VI var uppdelade i tre olika grupper och under dagen skulle vi då få prova på RALLYLYDNAD, SPÅR och VILTSPÅR.  I min och Tyson grupp tillhörde Viktor med LEX och sen var det Mange o Åsa med  PRINCESS och MISCHA. Roliga var nu att Lex o Tyson var inte alls bästa kompisar. Men det gick kanon ändå =) Mellan alla aktiviter bjöds det på mat, fika mm och en härlig fruktkorg stod framme hela tiden =)
Här kommer lite uppdatering från de aktiviteter i den ordning vi var med på =)

RALLYLYDNAD: Något jag aldrig prövat med Tyson.. Själv blev jag ganska snurrig i huvudet av alla dessa skyltar haha hit o dit och runt, sväng, stanna osv haha.. Fast det gick bra ändå, Tyson är duktig och fattar snabbt om han bara fattar vad sin ledare vill =) Instruktören tyckte jag komanderade med koppel för mkt och jag håller fullständigt med. Jag använder nämligen bara koppel vid promenader och aldrig vid träning. Men detta blev en lärdom för mig hur jag kanske hanterar honom i koppel... =) Bästa i vårt gäng tyckte jag absolut var Åsa med Princess.. Vilket samarbete de hade på banan!!!         (ingen kamera inga bilder)


SPÅR: VI lade ett spår på ett större fält/åker. Ena efter den andra hunden ville inte direkt ta upp spåret. Utan deras nosar tog ett steg åt en annan riktning. Instruktören tyckte det var märkligt hmm. Sen var det vår tur och Tyson gjorde likadant. Han tog åter upp spåret men gick snabbt åt andra riktningen. WHAT!!! MEN NU KOM SVARET.. BIT IFRÅN FANNS DET RÅDJUR haha... Ja så kan det gå!       (ingen kamera inga bilder)

Här kommer lite bilder från eftermiddagspausen =)

   
          LEX                                                                    Princess

   
Åsa med Maja o Mischa                                              ARISHA


                                               MAJA

   
CAROLA VISA HUR                                                     MAJA


 STOLT VISAR DENNA UPP KLÖVEN EFTER VILTSPÅRET

   
Viktor o Lex                        Hela gänget                Inte bara DP´s


                                MISCHA det säger ju bara allt

   

 
                 ÄNNU EN LEX =) Allt stilig var du minsann

 VILTSPÅR: Ja nu var verkligen både tvåbenta o fyrbenta trötta. Trodde verkligen att detta kommer ju verkligen inte att gå. Ändå har jag och Tyson prövat på detta en gång tidigare i Värmland och då gjorde matte inget bra jobb haha fråga Ingela o Jan =) Här fattar jag ingenting!!! Men Tyson gör ett Kanon jobb i bra hastighet, plockar första vinkeln kanon som jag då märker haha.. Sen nästa gör han kanon också men vem missar där.. JO MATTE!!!! Jag håller emot och Tyson kämpar haha... FAN VA JAG VAR STOLT ÖVER HUR DUKTIG TYSON ÄR!!!     BILDER BILDER kommer här från viltspår


                     FULL FART MED KLÖV I MUNN


                          JAG ÄR STOLT ÖVER DIG TYSON

   
       Tyson                             Viktor o Lex           Åsa, Tyson, Mischa, Maja


                             STOLT PRINCESS

Kväll kväll ja nu var verkligen alla trötta. Inte var det slut för det =) Först skulle det smakas av en super god buffe, efterätt mm och mm innebär ja ni vet ju vad =)  Prisutdelning från tipsrundan och på den biten ska jag o Ingela ta ett allvarligt snack med Carola o Magda haha... Fast vi fick priser med oss hem i alla fall =) Jag fick bla ett nytt sexigt nattlinne, spanky grejor som ger avtryck och något hårt att bita i hehe....   Ännu mera skratt blev det också. Vilket härligt gäng som verkligen kan bjuda till.. ( bråk hela tiden haha)    Här kommer alla bilderna på bråken!!!!

   
   DAGS FÖR BUFFE              SKRATTA NI            KYCKLINGKLUBBA!!!


Alexandra o Carola visar med glädje att de borstat tänderna

   
  Ingela har det                       LOLA                      En bra placering


                  1:a PLACERINGEN TOG MANGE HEM

   
  Men välj då                         Denna då                 Den tar jag


CAROLA VI VET ATT DU HAR VINGAR. BEHÖVER DU EXTRA???

   


                   JAPP VI ALLA LETADE EFTER SKÅLEN

Ja vilken härlig och lyckad kväll... Mina kära rumskamrater,, om jag nu snarkade så vet ni ju varför =)

Kl 8:10 oj och ingen hade ställt klockan denna söndagsmorgon. Bara hoppa i kläderna ta Tyson på en snabb runda  för 8:30 slutades frukosten serveras. Men på 20 min hinner man mycket om man hoppar på duschen, borsta håret osv... Idag denna söndag var det dags för det sista för denna helgen och detta bestod av en föreläsning om aktiviering som även skulle utföras praktiskt. Tro det eller ej men de fyrbenta orkade hänga på =) I den praktiska övningen var det bla att få hundarna att balansera på mindre stockar, sitta på mindre stubbar osv... Även lite andra lätta men ändå bra övningar som får våra hundar att tänka till lite extra ;)

   

   


                TITTA MATTE SÅ FINT JAG SITTER PÅ STUBBEN

   
     JAG KAN                            BRA JOBBAT             KLURIGT BLEV DET




  

            JAPP MATTE BEHÖVER TRÄNA PÅ BALANSEN
                       
                                          VIKTOR o LEX

Allt har ett slut.. Även denna helg =)

Vi har träffat många nya härliga två o fyrbenta, Magda det var riktigt kul att träffa dig live =) Ingela dig blir jag aldrig av med haha... Ingela Tyson´s uppfödare, min hjärna och hennes slav höll i viltspåret under denna helg =)

TACK ALLA FÖR EN SUPER HELG

SOFIERO och LITE TILL

Detta blir bara en snabb uppdatering.. Vår förra dator ville inte hänga med längre =( Tyvärr har det därför tagit längre tid med denna uppdatering... På fredagen fick vi fint besök från Värmland =) 23:30 dök sovgästerna upp med hundekipaget, självklart var de trötta o små hungriga, vilken tur att jag hade förberett lite varma mackor som kunde mätta deras magar




   

Lördag morgon var det bara att stiga upp tidigt. Inte lätt när man bara fått sova 4h haha.. Sen bar resan av till Sofiero i Helsingborg där vi åter skulle upp i ringen. Idag var det en hård gallring utav domaren och det var många som fick lämna ringen med blått eller gult band. Tyson stod ensam kvar efter gallringen och blev därför 1,1 med HP denna gången. Ja man kan ju inte få CK varje gång haha... Boriz o Husse gjorde ett kanon jobb ifrån sig och domaren gillade verkligen honom men tyckte han var för stor. Alltså hon hade mätt honom inom gränsen. Nu är det roliga att jag har inget emot ngn mätning om domaren mäter rätt. Nu hade vi turen att våran fotograf hade tagit lite foto under mätningen och det visade sig att domaren EJ HÅLLER MÄTSTICKAN RAK.. Då kan ju detta reta en rejält i efterhand om man nu vet att ens hund är inom rasstandaren. Husse fick inte heller veta vad hon mätte honom till under mätningen och hade inte tanken på att fråga heller. Sen när allt var färdigt så kom svaret och då var det försent =(  Ja tyvärr blir det så här ibland....


         MATTE/TYSON FÖRST OCH HUSSE/BORIZ SIST


                                     HUSSE OCH BORIZ


                                  INGELA OCH SHELINA

Många fina andra resultat blev det till många av våra vänner och SPECIELLT STORT GRATTIS TILL CAROLA SOM BLEV BIR MED DONNAN LADY.. Hipp hipp hurra säger vi här hemma

Lite blandade bilder från utställningen kommer här =)

   

   


                            HUSSE OCH BORIZ SLAPPAR

Sen på lördagskvällen åkte jag och Carola till CLARION hotel i Malmö för att ha lite extra trevligt och krydda tíll vårt samliv haha.. Skämt å sidor =) Mina nattgäster ville absolut inte bo hos oss en natt till och bokade snabbt hotel,, de tyckte vi bodde i slummen och gillade inte alls att sova på betonggolv haha skämt å sidor igen =)  Men lite var sanning i alla fall bla hotellet... Lite bilder kan jag visa och resten är hemliga ;)

   


                                            SHELINA



JA NU VAR DENNA HELG ÖVER OCH ÅTER IGEN HAR VI HAFT EN UNDERBAR SÅDAN

TYSON`S VINNARBILDER

Lite bilder som är tagna efter lördagens resultat





ÖLAND!!!!

I fredags var det åter dags för en lite längre tripp, denna gången skulle vi till Öland på utställning och på denna resa var hela familjen med =)

    
   Äntligen bron                Nu har Carola brått          Bara 9mil kvar att köra

På vägen mötte vi upp Carola, Emil och hundarna, efter ngr timmar i bil så var vi äntligen framme på Böda Sands camping där vi hyrt en liten stuga. Sen var det bara att snabbt checka in och tömma bilen på all last haha.. Japp för sen var det dags att gå bort till Jan o Ingela där grillen stod glödandes färdig =) samt trevligt sällskap som väntade... Kvällen blev lika trevlig som alltid med god mat, dricka, skratt och härligt väder....

Som vanligt har vi lite bilder att dela med från denna kväll =)

    



    

Lördag morgon var det dags att stiga upp tidigt för att göra oss redo inför utställningen. Men vädret vi vaknade till var minsann ingen höjdare och det är så typiskt för varje utställning Natalie väl ska följa med på så öser regnet ner haha vilken otur lill tjejen har. Nu skulle även Boriz o husse göra debut i ringen. Tyvärr hann de aldrig träna på ngn inoff utan fick ta denna dag som en tränings runda,, även då i regn =(....

Tyson o Boriz går ju som sagt i junior klass och får då även gå emot varandra. Ja det var inget vidare för varken Tyson eller Boriz att gå upp ringen när det regnar. För ingen av dem är direkt förtjusta i vatten =(.. Men husse gjorde en bra debut med Boriz och framöver blir det en tuff match...



 Resultatet slutade med att Tyson vann med CK och Boriz slutade som 2a.. Tyson och Boriz hade inget emot att snabbt ta sig in i buren haha.. Tyvärr fick Tyson inte ligga i buren allt för länge för han skulle ju upp och tävla i BHKL, inget han vidare såg fram emot. I REGN OCH SKUR SLUTAR HAN SOM VINNARE I BHKL OCH FÅR SITT ANDRA CERT!!! Vilken känsla säger jag bara =) 

Nu fick Tyson en chans att koppla av och få lite värme från Boriz. Sen var det bara att vänta ut tikarna och sedan då få möta vinnaren i BTKL.. Åter igen fick stackars Tyson entra ringen igen och nu öste regnet mer än någonsin. I ringen fick vi möta Carola´s donna LADY. LADY VAR DEN SOM SLUTADE SOM BIR OCH DET VAR HON VERKLIGEN VÄRD. FÖR DENNA DONNA GICK SOM EN DONNA OCH ÄGDE VERKLIGEN RINGEN. JAPP OCH TYSON SLUTADE SOM BIM.. Vi är ju självklart super nöjda och hade aldrig förväntat oss att få uppleva detta. 

 

SÄGER ÄVEN GRATTIS TILL MAJA SOM OCKSÅ PLOCKADE HEM ETT CERT IDAG OCH SHELINA SOM FICK CK

Sen var det dags att leta upp Natalie o Emil. Ja dessa två har verkligen funnit varandra. Två busfrö haha... Tur man har extra ombyte med sig. För de var verkligen dyngsura efter har varit på lekplatsen i regnet =) Sen var det dags att rulla hem med förkylning, feber för mig, trötta hundar, barn och gubbe haha....

TILL TREVLIGA SÄLLSKAPET. TACK ÅTER IGEN OCH SNART SES VI IGEN... PÅ FREDAG HOS MIG!!!!!

RSS 2.0